Рутери виновни за нов срив на фейсбук, инстаграм и месинджър

https://www.24chasa.bg/novini/article/10268118 www.24chasa.bg
Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг

Компанията "Фейсбук" отстрани проблемите, предизвикали второто прекъсване на работата й за седмица, и се извини на потребителите, предадоха световните агенции.

В петък вечерта фейсбук, месинджър и инстаграм отново станаха недостъпни за потребителите в някои части на света. Потребителите съобщаваха за прекъсвания на работата на социалните мрежи, сочат данни на сайта Downdetector.

От компанията на Марк Зукърбърг заявиха, че сривът е бил причинен от "грешна конфигурация" на рутерите, предава БТА.

Поднасяме искрените си извинения, ако през последните няколко часа не сте имали достъп до нашите социални мрежи. Отстранихме проблема и още веднъж благодарим за търпението Ви тази седмица, се казва в съобщението на "Фейбсук".

Данните за проблеми с започнаха да се появяват след 21 ч. в петък. Потребители в САЩ и Европа изразиха недоволство от работата на сайта и на мобилното приложение.

Броени минути след първите съобщения за прекъсванията на работата на фейсбук са били получени и съобщения за проблеми с инстаграм.

В понеделник фейсбук, месинджър, инстаграм и уотсап бяха недостъпни в продължение на часове в много части на света.

Компанията "Фейсбук" преминава през сериозна криза, след като стана обществено достояние фактът, че нейно вътрешно разследване е показало, че допринася за разпространяване на омразата и дезинформацията, води до засилване на поляризацията, както и че инстаграм може да навреди на психичното здраве на тийнейджърките.