Росен Желязков, водач на листата на ГЕРБ в Благоевград: Доказали сме, че се справяме с кризи

https://www.24chasa.bg/novini/article/10273686 www.24chasa.bg

"В ситуация, в която българите живеят в усещане, че утрешният ден ще бъде по-труден от днешния, тръгваме в кампания, в която искаме да върнем надеждата, да посеем надежда, че утрешният ден ще бъде по-добър." Това каза водачът на листата на ГЕРБ в Благоевград Росен Желязков, минути след като в РИК бяха внесени документите за регистрация.

Желязков прогнозира, че се очертава много по-фрагментиран парламент от предния,  и ще бъде трудно с нежелание за обединение да се състави работещ кабинет. ГЕРБ не искали просто  власт, а управление, което обединява национални ценности, идеали и приоритети.

"Ние сме доказали, че се справяме с кризи, които обаче предопределят съгласие. Затова приоритети ни ще бъдат насочени към съгласие. С подозрение гледаме към тези, които се кичат с венеца на почтеността, и то като самооценка. Ще бъдем политици, които с опита, с доказаното и направеното, ще протегнем ръка, защото това е единственият начин да се спасим от кризата. Няма да водим негативна кампания и персонализация на проблемите, няма да обвиняваме опонентите си, за ще работим заедно, за да има стабилност на база на ясни приоритети и политики", допълни водачът на листата.

Росен Желязков, водач на листата на ГЕРБ в Благоевград: Доказали сме, че се справяме с кризи

Втори след него е бившият депутат от Банско Александър Мацурев, трети - Костадин Стойков от Петрич, четвърти Стоян Стоев от Сандански, на пето място е д-р Емил Тончев от Разлог, а шестото място е за представителя на Благоевград Кирил Илиев. На последното 22-о място по традиция е Стефан Апостолов, който вече четири пъти става първи с рекорден брой преференции.

Средната възраст на кандидатите е 37 години.

В листата на ГЕРБ липсват имената на общинския лидер Росица Димитрова и бившият областен управител Бисер Михайлов, който на миналите избори бе втори, но се е отказал поради лични причини. Заради шестото място на кандидата от Благоевград в редиците на партията се появиха брожения.

"Тръгваме с много позитивизъм и енергия. Няма значение от мястото в листата, това не е оценка за община Благоевград от страна на г-н Борисов. Молим се и се надяваме да има дебати. Всеки от колегите може да надвие опонентите на дебат. Но първото, с което ще се съобразим, са КОВИД мерките", каза областният лидер и евродепутат Андрей Новаков.

Той очаква по-висока активност и не приема мисленето, че сега ще бъде по-лесно. "Тръгваме с нагласата, че ще е по-трудно, за да си заслужим доверието на хората", коментира още Новаков.