"Жената от езерото" отново на сцената

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10265967 www.24chasa.bg
Снимкап Софийска опера и балет

Софийската опера и балет представя за първи път в голямата зрителна зала операта “Жената от езерото” от Джоакино Росини на 15, 17 и 19 октомври, съобщиха от операта. Отново ще зазвучат ефирни гласове и изящни тонове, но този път творбата на Росини ще получи нов сценичен живот в сградата на операта, след триумфа на втория летен фестивал "Музи на водата" - езеро Панчарево.

Рядко изпълняваното произведение от Росини е много интензивно, сложно за изпълнение и визуално впечатляващо в постановката на маестро Пламен Карталов. Режисьорът, заедно с Борян Белчев, са отговорни и за фантастичния сценичен декор.

Мария Радоева и Станислава Момекова ще изпълнят брилянтната главна роля на Елена - жената от езерото. И двете дами ще представят трудната партия на Елена с ярки, многостранни и дълбоко тембрирани вокални изяви, в допълнение към актьорско изпълнение. Виолета Радомирска и Александрина Стоянова-Андреева ще изпеят и изиграят мецосопрановата роля на Малкълм, любимия на Елена. Хрисимир Дамянов ще пресъздаде многоплановата вокална и актьорска изява в централната роля на Уберто или крал Джеймс V. Валерио Борджони и Даниел Острецов ще изиграят Родриго с превъзходни пределни тонове в предизвикателните арии. Стефан Владимиров и Петър Бучков ще се превъплътят в бащата на Елена, Дъглас, с характерен плътен вокален тембър и екстремно емоционално състояние на героя. В ролята на Серано ще бъде Рейналдо Дроз, а Албина ще играят Весела Янева и Цвета Сарамбелиева. Диригентът, Франческо Роза ще ръководи виртуозно оркестъра и хора на Софийската опера и балет. Хорът ще представи вокалната и актьорска партитура, които постановката изисква.