Тотев регистрира листата на ГЕРБ в Пловдив: Четири мандата са абсолютно възможни

https://www.24chasa.bg/region/article/10273269 www.24chasa.bg
Иван Тотев регистрира листата на ГЕРБ за Пловдив-град и очаква 4 депутатски места. Снимки: Авторът

Заявка за четири мандата на предстоящите избори в Пловдив направи местният лидер Иван Тотев. Заедно с кандидатите за депутати доц. Стефан Шилев, Йордан Илиев и Александър Държиков той регистрира листата на ГЕРБ-СДС в 16-та РИК. Процедурата отне не повече от 2-3 минути.
"По традиция водач е господин Борисов, втори съм аз, трети е Радомир Чолаков", обясни Тотев.

Както 24plovdiv.bg писа, четвърти в листата е доц. Стефан Шилев - преподавател в Аграрния университет и бивш шеф на РИОСВ, пети е председателят на съветниците от ГЕРБ Йордан Илиев, а шести шефът на местния парламент Александър Държиков.
На седмо място е председателят на младежката организация на ГЕРБ Пенчо Малинов, който на предишния вот беше четвърти и дори влезе в парламента

Осма е Даниела Дженева – ръководител на ансамбъл "Тракия", а девети - общинският съветник Ангел Славов.
Десетото място е отредено за коалиционния партньор Панко Енев, чийто баща е председател на ресторантьорите в Пловдив, 11-ото за ексдепутата и настоящ съветник Стефан Дедев. 
Листата е запълнена до 21 място, като последен е Шенко Пъздъров. 

Тотев регистрира листата на ГЕРБ в Пловдив: Четири мандата са абсолютно възможни

Спас Гърневски не участва в кандидат-депутатския списък.

Според Тотев на тези избори ГЕРБ ще подобри резултата в Пловдив.

Той дори очаква след вота да се сформира правителство около партията на Борисов, която да изведе страната от кризата.

"Подхождаме с огромна отговорност към тези избори и с респект към всички конкуренти, но и с голяма загриженост за страната. Повече експерименти с България не бива да се правят. Задължително след вота на 14 ноември трябва да се състави кабинет, който да приведе страната през тежките зимни месеци с инфлация и високи цени на тока", коментира Тотев.

Очаквал голяма активност на изборите от страна на пловдивчани. "Една победа на ГЕРБ ще даде увереност и самочувствие", допълни той.