Крем пита

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10250389 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

ПРОДУКТИ

3 фини кори за баница

30 г краве масло

За крема:

2 яйца

500 мл прясно мляко

5 с.л. захар

30 г масло

2 ванилии

3 с.л. с лек връх брашно

200 мл течна сладкарска сметана

гарнировка – по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Вземаме форма за торта с диаметър 22 см. Намазваме я с масло. Нареждаме накъсаните на едри парчета, намазани със стопено масло кори.

Печем ги за около 12 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Приготвяме крема, като кипваме 400 мл от млякото със захарта. В него чрез непрекъснато бъркане изсипваме разбитите с миксер яйца,останалото брашно и 100 мл мляко.

Варим крема до сгъстяване. Отстраняваме го от огъня и слагаме маслото. Разбъркваме много добре до пълното усвояване. Охлаждаме го, като често разбъркваме, за да не хване коричка.

Разбиваме сметаната с миксер и лъжица по лъжица я добавяме към напълно охладения крем. Получената смес изсипваме върху корите. Отгоре гарнираме по желание. В случая смлях в блендер орехови ядки и настъргах млечен шоколад.

Оставяме крем питата в хладилник в продължение на 24 часа, за да омекнат корите и се втвърди кремът. Сервираме я нарязана на парчета.